fredag 18. februar 2011

En smak av sosiale medier

Det er en samling igjen, alle oppgaver er gjort, og jeg synes kurset har gitt meg akkurat det tittelen lover: En smak av sosiale medier.

Noe har selvfølgelig gitt meg mersmak, mens andre ting sliter jeg med å se nytteverdien av.
Det er tvilsomt om jeg noen gang kommer til å bli en stor twitrer, jeg får holde meg til Facebook. Og dit skal jammen biblioteket også, det er vi overbevist om alle sammen.

Læringskurven har vært bratt, men nå har jeg fått en del knagger å henge ulike uttrykk på. Og det synes jeg er kjempebra. Men jeg synes ofte at jeg har skrapt overflaten av det hele, og ikke fått tid til å sette meg inn i ting ordentlig. Du svarer på oppgavene, men det lille ekstra har det ikke blitt så god tid til. Ser ikke helt for meg at jeg kommer til å gjøre det på egen hånd, heller.

Arbeidsmengden har vært overraskende stor, hadde vel ikke tenkt at jeg skulle bruke så mye tid på oppgavene. Enda jeg har, som sagt, gått lite i dybden på ting. Synes tida kurslederne har gitt oss, har vært i knappeste laget også.

Kursbloggen, med oppgavene har vært noe rotete, og det er irriterende når noen lenker åpner seg i nytt vindu, mens andre ikke gjør det. For hvor ble det egentlig av sida der oppgavene sto? Men man lærer jo noen triks etterhvert...

Har tenkt tanken på å fortsette bloggen. Skriver jo i Superbibliotekarenes blogg også, så vi får se hva det blir til...

Nå evaluering!

Mashup

Så har vi kommet fram til det som heter mashup. Og det eneste jeg kan tenke på er potetstappe. Og kanskje er det det mashup er da, at man stapper ulike funksjoner inn på samme nettside.
"En mashup er en nettside eller webapplikasjon som kombinerer innhold fra to eller flere kilder til en ny tjeneste." Slik står det i teksten til oppgaven. Javel, sier jeg bare. Er det ikke nesten alltid slik på nettet, da?

Men jeg har gjort det jeg ble bedt om: Jeg har vært inne på Mashup Dashboard og sett. Jeg søkte på "books" og fant fram til noe som het 22books. Her kan du lagen dine egne boklister, eller bare lese andres. Ganske festlig i grunn.

Så at andre kursdeltakere hadde vært inne på Deichman sin Pode. Jeg ville ikke være dårligere, så jeg prøvde meg litt på reiseplanleggeren, jeg også.

En mashup som ville være nyttig for meg, er selvfølgelig en som kombinerer både episode-guide, skuespiller-info og muligheten til å se Eastenders på nett. Gjerne hele episoder.(Og så tenker jeg at jeg straks og øyeblikkelig skal skaffe meg et liv...) Nå finnes det jo en sånn allerede, men episodene er desverre ikke tilgjengelig for seere i Norge...

Mashup i jobbsammenheng... hmm... det må jeg nok tenke litt på. Men lister som kombinerer både bokomtaler og forfatterportrett, evt. trailere når det gjelder film... Er det en mashup??
Er nok ikke helt klok på dette, ennå...

Kart


Vis Mine lagrede steder i et større kart

Her vises deler av arbeidsveien min. Google Map sier at det tar 4 minutter å kjøre. Det tas dermed ikke hensyn til fotgjengere, kamikaze-syklister og annet svineri som reker langs veien.

Det slår meg at jeg burde begynne å gå på jobb. Alternativt sykle. Skal tenke på det.

Synes sjøl jeg er dreven på kartlesing på nett. Jeg er jo ikke innfødt, så når unga har blitt invitert i bursdager, hjem til klassekamerater eller andre, og jeg har vært involvert i kjøring og henting, har jeg ikke hatt annen mulighet enn å sjekke adresser på kart. Og Google Map har vært et strålende hjelpemiddel. I tillegg til telefonkatalogen "Ditt distrikt" som også fungerer, når man ikke gidder å skru på PC'en...

Har utforsket gata der søstera mi bor med "street view". Utrolig artig. Og det slår meg at de burde rydde litt i hagen sin! Kan ikke skjule noe for Google map!

tirsdag 15. februar 2011

Google Docs rocks!

Har blitt svært begeistret for Google Docs. Så begeistret at jeg synes det skal skrives med store forbokstaver.

Her ligger, så vidt jeg kan se, de samme mulighetene for skriving som i et vanlig word- dokument. Men i tillegg kan du faktisk dele det med andre, slik at andre kan lese det, redigere det, samskrive med deg - i det samme dokumentet! Og du trenger ikke sende det att og fram på mail!

Dersom du vil jobbe med dokumetet ditt hjemme, kan du lett åpne det i Google Docs.

Nå har vi hatt den muligheten før, også. Vi har lagret dokumenter på eget område i nettverket, og hatt muligheten til å åpne det hjemme ved å logge oss på fylkeskommunen sin portal.

Men muligheten til å dele med andre, er ny for meg. Og hvilken mulighet! Lettvint! Praktisk! Vakkert! Og man trenger jo ikke begrense seg til skriving, heller. Man kan dele PowerPointer eller tegninger, dersom man vil det.

Det er ikke mer å si: Google Docs rocks!